Klatrebaner i sønderjylland

Glæd dig til en aktiv dag sammen med familie og venner i toppen af træerne

Klatrebanerne

I HighPark Sønderjylland har vi 6 baner i forskellig sværhedsgrad. Derudover har vi mere end 20 svævebaner som er spredt ud over de 6 baner, så glæd dig til en fantastisk sjov dag i HighPark Sønderjylland.

Bemærk at vores Quick Jump (Frit Fald)  er midlertidig lukket.

Hvid bane – Niveau 1

Adgangskrav: Minimum 6 år og 120 cm. (Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen)
Her er der masser af sjov for børn. Ingen af forhindringerne er ret meget over en meter fra jorden, men det kan føles højere, da banen ligger på en skrænt, så hvis man er lidt bange for højder, skal man bare huske at kigge den rigtige vej.
Husk, hvis du er yngre end 10 år må du ikke komme på grøn bane før du har gennemført hvid bane. Voksne er også meget velkomne på Hvid bane.

Grøn bane – Niveau 2

Adgangskrav: Minimum 6 år og 120 cm. (Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen)
Grøn bane kalder vi familiebanen, enhver kan være med. Banen henvender sig til dem der ikke er så vilde med højder, eller hvis man er nybegynder. Du bliver dog stadig udfordret på din balance, dit mod og din styrke. Der er et par gode svæv på tværs af slugten, hvor man første gang virkeligt mærker højden. Det er en sjov bane med masser af udfordringer.
Som voksen skal man begynde på Niveau 1 eller 2(hvid, gul eller grøn bane)

Gul bane – Niveau 2

Adgangskrav: Minimum 6 år og 120 cm. (Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen)
Gul bane er vores nyeste bane, som åbnede første gang ved sæsonstart 2022. Banen er en familiebane ligesom den grønne bane, dog er svævene blevet længere og banen er generelt højere end den grønne bane. Du bliver udfordret på din balance, dit mod og din styrke. Det er en sjov bane, hvor de forskellige udfordringer sværhedsgradsmæssigt modsvarer den grønne bane.
Som voksen skal man begynde på Niveau 1 eller 2(hvid, gul eller grøn bane).

Rød bane – Niveau 3

Adgangskrav: Minimum 10 år og 140 cm. (Børn under 12 år skal være ifølge med en voksen)
Nu starter det lidt højere eventyr. Du bliver udfordret en del, men du behøver ikke være erfaren klatrer for at være med. Der er et par gode lange svævebaner, der giver kildren i maven, og ofte høres høje lyde fra klatrerne på det sidste svæv, hvor du svæver over 100 m. langs med bækken i bunden af dalen.
For at komme på Niveau 3(rød og blå bane), skal du som minimum have gennemført en bane på niveau 2(grøn og gul bane).

Blå bane – Niveau 3

Adgangskrav: Minimum 10 år og 140 cm. (Børn under 12 år skal være ifølge med en voksen)
På blå bane kommer du virkelig op i højden. Her står udfordringerne også i kø, og du bliver igen mødt af fede svævebaner undervejs, og en fantastisk udsigt over slugten. Blå bane har vores højeste svævebaner, hvor du undervejs kommer op i en højde af 25-30 meter.
For at komme på Niveau 3(rød og blå bane), skal du som minimum have gennemført en bane på niveau 2(grøn og gul bane).

Sort bane – Niveau 4

Adgangskrav: Minimum 14 år og 150 cm. (Børn under 15 år skal være ifølge med en voksen)
Den sorte bane er den mest udfordrende bane i HighPark Sønderjylland. Banen trækker kræfterne ud af armene på dig og du bliver udfordret både fysisk og mentalt. Har du været god til at gennemføre de øvrige baner, og har du fysisk overskud kan du fint give dig i kast med den sorte bane. Vi lover det bliver sjovt og ret vildt.

Vigtig information

Børn under 14 år SKAL altid være under opsyn af en ansvarlig voksen. Vær opmærksom på at HighPark Sønderjylland er bygget i et “skrænt” område, og det kan derfor være en fordel selv at klatre hvis man skal holde opsyn med børn. Dette er dog ikke et krav.

VIGTIGT – Er I en gruppe med mange børn, og deler jer op på forskellige baner, så husk altid at I skal have tilstrækkelig opsyn med børnene. Det er ikke muligt at være til stede på to baner på samme tid. Hvis mindre børn efterlades uden opsyn, bliver vi af sikkerhedsmæssige årsager nødt til at fjerne dem fra banerne.

Det er ikke nødvendigt at bruge klatresko, men et par gode klatrehandsker er et must.

Læs alle vores retningslinjer her

GLÆD DIG TIL EN UDFORDRENDE, SJOV OG AKTIV DAG SAMMEN MED FAMILIE OG VENNER I TOPPEN AF TRÆERNE.

Forskellige video oplevelser fra HighPark